Notícies recents

Un Jutjat de Navarra ha dictat una recent sentència que allibera a uns pares de l'aval per a garantir la hipoteca del seu fill.

Segons la decisió judicial la clàusula per la que els progenitors varen comprometre el seu habitatge per al pagament de la hipoteca del seu fill és abusiva o nul·la, el que suposa que queden alliberats de tota responsabilitat en cas de impagament, i que podran disposar del seu habitatge sense cap tipus de restricció. La sentència del jutjat de Primera Instància e Instrucció número 2 d'Estella pot iniciar una nova allau de reclamacions dels  consumidors.

Data publicació: 17/04/2018

L'intent de notificació a un domicili diferent al designat interrompre el termini de caducitat del procediment

L'error per part de l'Administració en el domicili al que notifica la resolució no impedeix que es tingui per vàlidament finalitzat el procediment. En conseqüència, l'interessat no pot al·legar l'error per a justificar la caducitat del procés. Així ho determina el Tribunal Suprem en una sentència del 15 de març, on es confirma la validesa d'una decisió de la Direcció General d'Indústria que reclamava el reintegra d'una subvenció a una empresa, però que fou dirigida a una adreça diferent a la que la companyia havía comunicat com a domicili a efectes de notificacions. La sentència, no obstant, remarca que aquestes “mínimes” exigències de la notificació (que estigui degudament acreditada i que contingui el text de l'acte) només serveix per a que es produeixi "l'efecte" de “tenir per dictada la resolució dintre del termini especificat”, i no altres. És a dir, l'error en el domicili de notificació no permet, segons explica el Suprem, que l'acte jurídic pugui desplegar tots els seus efectes. 

Data publicació: 13/04/2018

Al febrer es creen 8.747 societats mercantils, un 1,1% menys que en el mateix mes de 2017.

El capital subscrit per a la seva constitució supera els 454 milions d'euros, amb un descens anual del 18,5%. El capital mig subscrit (51.914 euros) disminueix un 17,6%. El número de societats mercantils dissoltes al febrer és de 2.284, un 1,6% més que en el mateix mes de 2017. D'aquestes, el 75,6% ho van fer voluntàriament, el 9,7% per fusió i el 14,7% restant per altres causes. Activitats administratives i serveis auxiliars presenta el menor saldo net, amb 211 societats creades.

Data publicació: 10/04/2018

Una dolenta situació econòmica d'una ex parella no justifica la modificació de la pensió compensatòria obligatòria acordada.

En sentència de 14 de març de 2018, el TS argumenta que si ja es va fixar en anterior sentència una obligació de pagament d'una pensió compensatòria, resulta impossible de modificar en els termes proposats. El ponent entén que "aquesta obligació de pagament de la indemnització i l'import de la mateixa ja es va establir al seu dia per sentència en ferm i no per la posterior extinció del contracte de compravenda i sí per l'execució de la obligació; el que suposa una modificació de la sentència i, per tant, una falta del principi de invariabilitat de les resolucions judicials".

Data publicació: 05/04/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
Persona de Contacte
Telèfon E-mail
Missatge
tots els camps són obligatoris Enviar Acceptar condicions

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.