Notícies recents

.Así lo determina el TS en una sentencia en la que recuerda que el testador no puede disponer a su antojo del reparto de la herencia ya que la ley guarda una parte a los herederos forzosos. Por tanto, en el caso del litigio, concluye los bienes donados deben integrarse en el cómputo de la herencia para, "de esta manera, determinar la parte proporcional que le corresponde como heredero forzoso de su abuela para ejercitar, en su caso, las acciones correspondientes de protección de su derecho". En el caso de que se le dé una parte inferior de la herencia a la que le corresponde, el heredero tendrá derecho a pedir un complemento con independencia de la cuantía de la lesión.

Data publicació: 29/04/2025

Ha admitido a trámite un recurso de casación en el que decidirá sobre esta cuestión. En un primer momento, el TSJ de Canarias dio la razón al administrador, señalando que no procede la declaración de responsabilidad, pues este interpuso los recursos correspondientes cuando ejercía su cargo, y por tanto no se le pueden imputar incumplimientos producidos posteriormente a su cese. Después de llegar al Alto Tribunal, los jueces consideran conveniente pronunciarse sobre la aplicación del art. 43.1.a) LGT, para establecer si puede quedar exonerado de su responsabilidad el administrador de una sociedad que interpone recursos frente a liquidaciones y sanciones, si las resoluciones se dictan con posterioridad a su cese.

Data publicació: 24/04/2025

La Seguretat Social ha plantejat als agents socials una proposta per incentivar la jubilació flexible, permetent als jubilats que vulguin tornar a treballar augmentar la jornada parcial a fer, que actualment oscil·la entre el 50% i el 75%. Actualment amb prou feines estan acollides a la jubilació flexible unes 3.000 persones, cosa que fa aquesta modalitat "gairebé inexistent" perquè "no és gaire atractiva". El Govern també vol modificar el règim d'incompatibilitats i compatibilitats del sistema, així com introduir algun incentiu a l'inici de la jubilació flexible i no deixar-lo només al recàlcul de la pensió a posteriori, és a dir, quan el pensionista arriba al final de vigència d'aquest contracte a temps parcial.

Data publicació: 22/04/2025

El TS estableix que el guany patrimonial per retaxació en expropiacions no és una nova alteració patrimonial, sinó una reavaluació del guany original. Així, no origina nova tributació a l'IRPF. El Tribunal ha determinat de manera inequívoca que aquesta no origina un guany patrimonial nou i diferent del generat per l'expropiació originària del bé o dret. Per contra, considera que es tracta d'una nova valoració del mateix guany produït per l'expropiació. Per tant, el valor d'adquisició del bé expropiat continua sent el determinat en el moment de la seva adquisició inicial. Aquesta interpretació rebutja la tesi que la retaxació genera un "just preu suplementari" constitutiu d'un guany patrimonial autònom.

Data publicació: 17/04/2025
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!