Notícies recents

Les mesures per a salvar el turisme i el comerç a Espanya que proposa Fedea, entre les que es troben un llançament d’un Imserso europeu o la creació de “bonus de vacances”. L’impacte esperat de la crisi és molt significatiu a nivell agregat: una reducció del 50% de l’activitat turística en sentit estricte, una xifra que des del sector es considera probable, representa la pèrdua de més del 6% del PIB de l’economia espanyola, aproximadament la meitat de la caiguda esperada aquest 2020. Més enllà de les propostes habituals relacionades amb els préstecs o l’ampliació dels Ertes, destaca la creació de l’Imserso europeu que incentivi l’arribada dels majors del Vell continent, aprofitant l’avantatge competitiva d’Espanya, bon clima, cultura i paisatges difícils d’igualar a Europa.

Data publicació: 7/14/2020

La substitució de treballadors afectats per ERTE per força major per empleats externs està expressament prohibida pel decret llei que va prorrogar aquests expedients fins els 30 de setembre. Tot i això, la falta de concreció i desenvolupament de la infracció administrativa complica la imposició de multes, segons adverteixen els laboristes. Dos experts laboralistes aclareixen aquest i altres dubtes legals entorn a l’aplicació de les mesures de pròrroga mentre durin els ERTE per força major subscrits per la Covid-19. 

Data publicació: 7/10/2020

L’avantprojecte de llei de teletreball s’articula en diferents eixos com la voluntarietat, la lliure elecció d’horari, la compensació de les despeses directes i indirectes i la desconnexió digital. També aprofundeix en altres problemàtiques i perills del treball a distància, com són els riscos laborals, el dret a la intimitat, possibles detriments sobre la promoció interna i la progressió salarial o l’enfortiment dels rols de gènere i de les cures. Aquests perills específics “poden ser físics, com els derivats del sedentarisme o del treball davant de pantalles de visualització”. El text dóna èmfasis en els problemes associats a treballar en llocs que no estan preparats per a encarar una jornada, així com en les postures que poden desembocar en lesions o danys físics. 

Data publicació: 7/7/2020

La Inspecció de Treball i Seguretat Social ha intensificat la detecció de frau en ERTE amb una campanya inspectora que incideix en la protecció i ús responsable dels recursos públics. La campanya, ja activada, a més de actuacions informatives amb l’enviament a les empreses de comunicacions relatives a les obligacions vinculades als ERTE, contempla la intensificació de visites de Inspecció amb la finalitat de detectar incompliments o practiques irregulars, com el reinici de l’activitat sense comunicació prèvia al Servei Públic Estatal de treball (SEPE), que implica la reanudació del treball amb persones treballadores cobrant la prestació per atur. La Inspecció de Treball atendrà, en aquest sentit, a les denúncies presentades en la Inspecció provincial corresponent, i que relatin fets que dedueixin frau en prestacions d’atur o un altre tipus vinculats a ERTE Covid-19 (com la realització d’hores extraordinàries amb personal reincoporat, i mantenint persones treballadores en ERTE).

Data publicació: 7/2/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.