Notícies recents

Casi uno de cada cuatro autónomos gana menos de 12.600 al año. UPTA propone dos tramos de cotización para este colectivo de trabajadores. Desde UPTA explican que la aplicación de estas cotizaciones pese a estar por debajo del SMI permitirá al colectivo seguir vinculado al sistema de prestaciones de la Seguridad Social, de modo que aun de manera proporcional a sus cotizaciones se podrán beneficiar de todas las prestaciones previstas como el cese de actividad, la invalidez o la pensión de jubilación, una vez alcanzado el retiro.

Data publicació: 3/4/2021

Alguns negocis han de fer front al judici dels treballadors que reclamen l’aplicació de la prohibició d’acomiadar contingut en la regulació especial de la pandèmia.
Tot i així, una recent sentència del Jutjat de lo social numero 31 de Barcelona descarta la improcedència dels cessaments quan la crisi sanitària només ha sigut un esglaó més d’una dolenta situació econòmica.
Els acomiadaments són procedents perquè el Covid no va ser la causa dels problemes econòmics de la companyia, sinó que tan sols va precipitar la decisió de tancament.
Únicament anul·la el cessament d’un dels litigants perquè l’empresa va incomplir l’acord de mantenir el lloc de feina als majors de 55 anys.

Data publicació: 3/2/2021

L’indicador avançat de l’IPC situa la seva variació anual al 0,0% al febrer, cinc dècimes per sota de la registrada a gener. A aquest comportament destaca la baixada dels preus de l’electricitat, major aquest mes que al 2020. També influeix que els preus dels serveis de l’allotjament i els paquets turístics s’incrementen aquest mes menys del que ho van fer l’any passat.

Cal assenyalar també, contràriament, la pujada dels carburants i combustibles, front a la baixada registrada al febrer de l’any passat. Per la seva part, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) disminueix tres dècimes fins el 0,3%, amb el que situa tres dècimes per sobre de la del IPC general.

Data publicació: 2/26/2021

La proposta de modificar el sistema de cotització dels treballadors autònoms, substituirà a l’actual model lliure amb una base mínima i màxima cotització per un model basat en els ingressos nets (anomenats reals), té efectes importants sobre les més de tres milions de persones que pertanyen a aquest règim de la Seguretat Social, dels que una majoria haurà de cotitzar més, mentre que per a una minoria inclús suposaria cotitzar menys.
Tot i això, no és una reforma que faci sostenible el sistema públic, ja que els actuals autònoms més propers a l’edat de jubilació es beneficiaran d’un increment més que proporcional en les seves pensions futures.

Data publicació: 2/24/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!