Notícies recents

9/16/2021

Regne Unit retardarà per segona vegada la posada en marxa d'alguns controls a la importació post-Brexit

Regne Unit retardarà per segona vegada la posada en marxa d'alguns controls a la importació post-Brexit a causa de la pressió de la pandèmia sobre les empreses i a les tensions existents en la cadena de subministrament global. La seva aplicació, finalment, serà gradual al llarg de l'any vinent. El Govern britànic, que després de formalitzar-se el Brexit es va donar sis mesos per aplicar les inspeccions, ha retardat de nou l'obligació de realitzar declaracions i controls duaners complets fins l'1 de gener de 2022, mentre que les declaracions sobre seguretat i protecció s'exigiran a partir de l'1 de juliol de l'any vinent.

9/14/2021

Economia flexibilitzarà l'accés a les ajudes directes per la por de no esgotar els fons.

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha avançat aquest dilluns que la cartera que dirigeix prepara un "aclariment" del decret, un anunci que es suma al de la setmana passada, quan va informar que demanaria a Brussel·les una ampliació del termini de concessió de les ajudes, que a priori venç al desembre. "Estem preparant un aclariment d'aquest Reial decret llei perquè les comunitats autònomes que tinguin recursos i que vulguin treure una convocatòria addicional ho puguin fer i puguin executar [aquests ajuts] al màxim d'aquí a final d'any".

9/9/2021

L'organització d'autònoms UPTA proposa una alternativa a el "desastre" que ha suposat la tarifa plana dels autònoms

L'organització d'autònoms UPTA proposa una alternativa a el "desastre" que ha suposat la tarifa plana dels autònoms, ja que amb prou feines el 17% dels seus beneficiaris han aconseguit mantenir el seu negoci després del segon any de vida. "Cal un gir de 180 graus pel que fa a les mesures de suport a l'emprenedoria per compte propi. El més important és desenvolupar una transformació de la feina autònom i que aquest es basi en la intenció efectiva per part de l'emprenedor d'iniciar una activitat econòmica", defensa l'organització. La proposta d'UPTA parteix de la base que almenys un 50% de l'ajuda estigui dedicada a aquestes dues premisses, amb l'objectiu de garantir que darrere de cada beneficiari s'hi troba un projecte de negoci real i no "aventures abocades al fracàs".  A més, defensa l'organització, el seu model contribueix a combatre la figura del fals autònom que va sorgir amb l'entrada en vigor de la tarifa plana.

9/7/2021

L'arribada dels fons europeus serà una oportunitat única i històrica pel sector de la rehabilitació.

L'arribada dels fons europeus serà una oportunitat única i històrica pel sector de la rehabilitació, un dels més beneficiats per l'assignació dels ajuts comunitaris. No obstant això, l'Associació Nacional de Distribuïdors de Ceràmica i Materials de Construcció (Andimac) adverteix que el futur del sector de la rehabilitació i el canvi de model no han de dependre únicament dels fons europeus, de manera que anima a aprofitar aquests diners per generar una inèrcia i un model propi que permeti crear un mercat tan necessari com deficitari a Espanya. L'organització vol convertir els professionals de botigues a agents de sector. Segons previsions de la patronal, el sector de la reforma i rehabilitació creixerà al voltant del 6% el 2021, la despesa mitjana de les llars espanyoles en materials de construcció i instal·lació serà aquest any d'uns 1.000 euros, i durant aquest exercici es realitzarà algun tipus de reforma interior en, aproximadament, 1,5 milions d'habitatges. No obstant això, la taxa de rehabilitació de parc edificat es troba actualment a nivells d'activitat un 93% per sota de la seva potencialitat.

9/2/2021

"La voluntat de Govern" és aprovar la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) de manera "immediata" per al que queda d'any.

L'anunci de Sánchez coincideix amb el retorn a les negociacions entre el Ministeri de Treball, els sindicats CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme, que aquest dimecres s'han reunit en una cita per abordar la pujada del SMI a la qual les parts han arribat sense consens tot i la contundència del president. El departament que dirigeix la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, vol aplicar com més aviat la millora, que en cap cas serà retroactiva, i ha proposat pujar 15 euros en els mesos que queden d'any i 31 euros el 2022 i 2023, segons han informat els sindicats després de la reunió.

8/31/2021

La AN ha estimat la demanda presentada per CCOO sobre els assumptes propis

La AN ha estimat la demanda presentada per CCOO sobre els dies d’assumptes propis, tot i que encara pot ser desestimada pel Tribunal Suprem.
En aquesta sentència es declara el dret dels treballadors i treballadores a gaudir, en la seva totalitat, dels dies d’assumptes propis regulats en l’article 37 del conveni col·lectiu de Serveis Auxiliars i Atenció al client sense proporció al temps en què la seva activitat va ser suspesa per ERTE, condemnant a totes les empreses de l’àmbit d’aplicació del conveni col·lectiu a concedir els sis dies d’assumptes propis regulats en l’article del conveni.

8/26/2021

La AN ha establert que el temps dels treballadors per anar a casa des de l'oficina

D’aquesta manera, l’Audiència ha decidit a favor de la companyia d’assegurances Ocaso, demandada per UGT, perquè obligava als seus treballadors a ampliar el seu horari per a recuperar el temps que s’invertia en el camí de tornada a casa per teletreballar. Des de la companyia entenien que els retards en la incorporació al treball després de dinar s’havia de recuperar al finalitzar la jornada. La AN ha desestimat la demanda d’UGT, ja que s’entén que es tracta d’una mesura temporal per la situació sanitària i que s’ha intentat consensuar amb els sindicats. 

8/24/2021

Les aportacions a plans de pensions individuals s'estan reduïnt.

Entre gener i juny van arribar per a la jubilació 1.102 milions d’euros, el que suposa un 19,8% menys que en el mateix període de 2020. Des de fa set anys no s’havia donat una dada tan baixa. L’empitjorament de la fiscalitat està darrera d’aquesta caiguda de l’estalvi a través de plans de pensions. D’acord amb les dades facilitades per Inverco, l’associació de les gestores d’inversió, les contribucions mensuals a plans individuals de gener, febrer, març, abril maig i juny de 2021 van ser significativament inferiors a les dels mateixos mesos dels últims quatre anys, amb caigudes d’entre el 8% i el 31%.