Notícies recents

20/09/2018

Torna a encallar la proposta de vincular l'IPC a la revalorització de les pensions.

Els grups han decidit suspendre la reunió, tenint en compte que no era possible tancar avui la recomanació i optar per donar més temps per a estudiar les propostes i avançar un acord. La pròxima setmana es tornaran a donar cita els partits. Aquesta vegada amb la intenció de tornar a la reunió amb un text consensuat en els pròxims dies, ja que com es confirma des del Pacte, les conversacions "s'estan donant minut a minut", i és el principal conflicte de la reforma.

18/09/2018

Es mostren condicions per a que Espanya tingui un nou ‘boom’ immobiliari.

Els dipòsits bancaris ofereixen poc més del 0%. La borsa cau un 7% al 2018. Els fons d'inversió, els més i menys conservadors, perden en la majoria dels casos. L'Euríbor continua en negatiu i el Banc Central Europeu (BCE) no té previst pujar els tipus d'interès "fins al menys durant l'estiu de 2019". I, amb dades del BdE, l'habitatge ofereix rendiments del 10%. Més en concret, i segons ha publicat al setembre, en el segon trimestre la rendabilitat de l'habitatge, inclòs el rendiment del lloguer i la pujada dels preus, es va situar en el 10,9 %.

14/09/2018

El TS ha aclarit els dubtes sobre l'aplicabilitat de les condicions de treball, esgotat el termini legal d'ultraactivitat.

En una recent sentència, es determina que, en cas d'existir un conveni superior, serà aquest qui mani sobre la relació laboral, considerant-se el primer completament extint. Donat l'aclariment, sorgeixen dubtes al voltant d'aquesta matèria ja que al desembre de 2014, va ser el propi Suprem qui va establir que, decaigut el conveni, les condicions laborals passaven a formar part del contracte de treball; és a dir, es contractualitzaven. Ara bé, el Ple de la Sala de lo Social s'ha afanyat a explicar que la sentència de 2014 resol una "casuística específica" on no existia conveni col·lectiu d'àmbit superior (circumstància no contemplada en ET), pel que va haver-se d'adoptar un criteri que pogués evitar la "desregularització".

06/09/2018

El mercat dels serveis assistencials a domicili

El mercat dels serveis assistencials a domicili va superar els 1.430 milions d'euros al 2016 i el número d'usuaris ja arriba als 1,1 milions, segons les últimes xifres de la consultora DBK sobre aquest subsector emergent. Companyies com DomusVi, Clece, Valoriza, Eulen, Asipa, Televida o Atenzia, com a principals operadors, han trobat en les solucions que dona la tecnologia com la teleassistència o en les noves aplicacions mòbils eines per a complementar l'ajuda a domicili i guanyar clients, a més de nous canals d'accés i venda de productes i serveis. La farmàcia espanyola també ha vist l'oportunitat de procurar serveis afegits d'atenció farmacèutica i seguiment farmaco-terapèutic dirigits a persones cròniques, dependents i polimedicades que resideixen als seus domicilis. El Consell General d'Infermeria ha marcat un línia vermella molt clara al denunciar l'intent de distintes regions de "privatitzar prestacions sanitàries que han de ser públiques i gratuïtes", com el seguiment i control de pacients crònics i polimedicats, "per a posar-lo en mans de les farmàcies".

04/09/2018

El Govern vol aplicar un tipus mínim del 15% a les grans corporacions empresarials

El Govern vol aplicar un tipus mínim del 15% a les grans corporacions empresarials que, segons va dir, paguen un tipus efectiu inferior al 7% front al tipus general del 25%, va reiterar el Govern. "Hi ha un marge de millora claríssim i nosaltres diem que com a mínim el 15%, que és un mínim de justícia social”, va subratllar el cap de l'Executiu, qui va afirmar que l'Impost sobre Societats recauda la meitat que fa deu anys com a conseqüència d'un "sumatori de beneficis empresarials que van reduir la capacitat de recaudació d'aquest impost". Ha afirmat, a més, que el Govern va aprovar un impost sobre les transaccions financeres, però ha eludit referir-se explícitament a un impost a la banca al ser qüestionat per aquesta mesura en concret.

30/08/2018

Dels 900.000 possibles beneficiaris de la millora de la pensió...

Dels 900.000 possibles beneficiaris de la millora de la pensió de viudetat, el 55% veuran restada la millora al mínim. Com que s'ha ampliat la base reguladora del 52% al 56%, augmenta teòricament l'import de la pensió, però a la vegada, el complement a mínims disminueix a la mateixa proporció, amb el que quasi mig milió de beneficiaris "pràcticament no notaran increment", segons ha explicat avui el propi Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. La llei no dona obligació a que la pujada de pensions sigui d'aplicació d'ofici als residents estrangers, titulars d'una pensió causada segons la norma internacional. Per aquest motiu Treball recomana a aquest col·lectiu i a qualsevol pensionista de viudetat que no hagi rebut la millora d'ofici, "que ho sol·licitin a l’entitat gestora si consideren que reuneix els requisits per a rebre la millora".

28/08/2018

El Ministeri d'Indústria analitza les propostes de CCOO i UGT per millorar les condicions laborals de qui treballa al sector d'ascensors.

El sindicat espera poder millorar les condicions laborals de milers de persones que tenen una gran càrrega de treball que repercuteix negativament en la seva salut i en la seguretat de qui utilitzen el milers d’aparells que hi ha actualment a Espanya. Destaca l’exigència dels sindicats de regular el manteniment en funció dels models dels ascensors i de les actuacions a realitzar; establir la periodicitat de les visites segons l’antiguitat dels aparells; regular un temps mínim entre els controls mensuals de manteniment i exigir un pla de manteniment actualitzat i un manual d’ús.

23/08/2018

La Inspecció de Treball i Seguretat Social continua intensificant les actuacions del Pla Director

Gràcies a aquesta mesura s'han detectat, a través de l'Eina de Lluita contra el Frau i les seves corresponents dades, que un rellevant número d'empreses incompleixen presumptament el termini de contractació eventual de 12 mesos en un període de 18.  S'han remès els dies 13 i 14 d'agost 22.000 noves comunicacions a empreses. Aquests plans de xoc (contractació temporal i treball a temps parcial fraudulents) tenen una primera fase de detecció de possibles situacions irregulars a través de l'Eina de Lluita contra el Frau, essent informades empreses identificades, amb l'objectiu que regularitzin voluntàriament la seva situació tenint en compte els drets dels treballadors afectats. En una segona fase, la Inspecció analitzarà les dades i comportament de les empreses afectades.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.